mandag 25. januar 2010

Pokalfinale

 Føtst dette om Joe

Pokalfinalen er Danmarks cupfinale som spilles i sammenheng med den største kids og ungdomsturneringen i Odense. Dette gjør at det er den mest besøkte volleyballkampen man kan spille i Danmark og foran 2000. Båre i dame- og herrefinalen er det Odense mot København. Først knuste Fortuna Odense fevorittene Holte 3-0 før det var vår tur.

Bildegalleri

Vi har svartet bortedrakter på med guldskrift og -tall og bortsett fra Koz' pannebånd i sølvfarge og Jordans mangede lykkeunderbukser låalt til rette for suksess.
I første sett kommer vi lynkjapt ut av startgropa og spiller nok årets beste volleyball til seier 25-22. Når jeg skriver vi mener jeg egentlig ikke megselv, for jeg ble benka etter noe som ligner krone/mynt-metoden.
I andre sett ligner Gentofte et førstediv.lag og gjør all jobber for oss. Fel på feil på feil. 25-13 (!!!)

Tredje sett er noe anderledes. De server konsekvent flakkserv og vi løser oppgaven serdeles dårlig. Plutselig blir vi plukket i forsvar og får Gentoftes kantangripere setter det som er å sette blokktouch-ut. BT i babyblå for andledningen og nærmere 40 i feber ut for Schøler som må legge fra seg PCen og Datavolley for å spille libero for et sett. Larsen inn for Nelson, men dete hjelper lite (Jeg noterte en blokk to poeng på tre angrep og en servefeil). Tap 19-25.
Fjerde sett med BT tilbake men nærmest ute av flakkservmottak starter med et Gentofte med stort moment og Marienlyst uten evne til å restarte. Vi spiller safe og taper kampen om å være frampå og offansiv og plutselig har Gentofte en diagonal som kan gjøre noe positivt, hvilket var nytt. Tap 18-25.

Femte sett og cruchtime, lovin it.


Typsik femte sett med nærmest perfekt sideout fre begge lag, men vi får 7-5 som vi så taper til 7-8 og sidebytte. Etter sidebytte får dommerne backout. Vi blir feilaktig bortdømt oppstillingsfeil på 15-15, så sår Gentofte en klar touch som ikke blir dømt. På 16-17 vinner Koz et angrep, velger andredommer å sette seg selv midt på scenen med spotlys på seg selv og dømmer det INGEN andre har sett touch på vei ut. Får grattuelere!


Riktignok skulle vi nok tapt 15-13 dersom dommerne kunne brukt sine linjedommere og dømt riktig, men... HVORFOR skal andredommere alltid velge å være i fokus når det begynner å bli viktig?

Stats
tv2fyn
Kampen med Gentofteøyne

Liten vits i å prøve å beskrive hvor skuffet jeg er over først å ikke starte for så å tape finalen, spesielt når vi vinner så overbevisende i to sett.

Dog ska jeg ikke kaste bort lesernes tid  på dette, men heller fortelle om at forberedelsene til final four i det nordiske mesterskapen i Sollentuna til helgen starter i dag og kanskje kan vi komme over dette tapet ved å ta med noe edelt metal hjem derfra...

1 kommentar:

Tore sa...

Hørtes ut som en kjip opplevelse den kampen der!! Får gjøre det godt igjen med seier i NCC;)